den 23 oktober 2017

Vad är psykopati? Kan vi förebygga det?


Psykopati är det farligaste vi har att hantera i samhället. Varför? För att den grundläggande strukturen hos psykopater är elakhet och det kan leda till de mest förfärliga skeenden i världen. Många krig har börjats av psykopater, och många kriminella, mördare, terrorister, och våldtäktsmän är psykopater. Men denna onda personlighet är farlig även för att psykopater kan dölja denna sida och bete sig normalt och manipulera omvärlden på det mest subtila och fördolda sätt. Så påverkar de därmed våra vardagliga liv.

Hur kan det vara möjligt att bete sig så? Vad finns det för orsaker bakom uppkomsten av psykopati? Detta vill jag försöka besvara i denna artikel.
Det är ett helt komplex av faktorer som samarbetar och påverkar utvecklandet av psykopati, även om det till syvende och sist faktiskt bara finns en orsak: Att den primära omsorgspersonen inte sätter tillräckliga gränser för sitt barn under det andra levnadsåret. Sedan är det viktigt hur stress påverkar kvinnorna och deras sätt att ta hand om sina barn från födelseögonblicket . Det har betydelse för förmågan att främja anknytning hos barnet. Det sätt som vårt samhälle och politikerna vill få oss att tro när det gäller frågan om jämställdhet och hur vi i enlighet med detta formar våra liv kommer även att påverka referens­ramarna för hur vi ska uppfostra våra barn. Barnets anknytning, eller brist på anknytning, till en primär vårdgivare, är betydelsefull för hur grym, elak eller ond en person kan vara.9 Vår uppmärksamhet och medvetenhet om alla dessa frågor är avgörande för att vi skall kunna förebygga utvecklingen av psykopati.

Läs hela artikeln här >


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas


Annonser