den 23 oktober 2017

Om det smakar sött – spotta ut det!


Vi är många människor på Jorden nu. Fler än vad vi har varit någon gång tidigare. Om man räknar alla som dött genom historien och jämför med antalet nu levande, är vi fler nu – i livet. Som om Domedagen redan hade varit. Är detta Helvetet? Problemet är inte hur många vi är. Problemet är att vi är tyngre nu än vad vi varit någon gång tidigare under historien. Den epidemiska fetman griper allt mer girigt omkring sig. Sjukvårdskostnaderna för alla viktstörda är astronomiska. Det fysiska och psykiska lidandet är monumentalt.

Detta sker i en tid när mättat fett uteslutits ur kosten. Det skärs bort synligt fett från kotlett och skinka. Det äts fettfri majonnäs. Det serveras blåmjölk och lättmargarin till barn i skola och på dagis. Telningar ska ha glutensoppa och skriker av ilska då de nekas godisbitarna som ligger inom bekvämt räckhåll vid kassorna. Våra gamla matas på med vattgröt och växtslem och ligger huttrande under tredubbla täcken. Det äts kilovis med fibrer och kolhydrater. Det blandas bark i brödet.
Matproducenterna jublar, sjunger kolhydratens lov och skeppar omkring en vaniljdoftande ström av utkrystade produkter och halvfabrikat, det ena märkligare än det andra. Samtidigt som fettet demoniseras, svämmar matbutikerna över av Äntligen och Fyra Sorters Skördeglädje och Krispigt Nygräddad Längtan, Med Fyllning av Generöst Saftiga och Frasiga Kostfibrer och Krämigt Milda Nyttigheter; läsk, saft, lösgodis, påsgodis, choklad, glass, juice, fruktyoghurt, kakor, chips, soppor, såser, barnmat, pommes frites, praliner, korv, ketchup, müsli, potatisflingor, potatismos, frukostflingor, korvbröd, cornflakes, riskakor, senap, puffat ris, kex, bars, smoothies, mm. etc. osv. Allt dränkt i en gement billig, aldrig sinande störtflod av modifierad stärkelse, tillverkad av t.ex. skräppotatis, som inte ens duger till grismat.

Läs hela artikeln här >


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas


Annonser