den 21 oktober 2024

Mucocort säkrar kinesiskt patent för sin innovativa plåsterteknologi


Mucocort AB har sedan tidigare ett godkänt europeiskt patent (EPC). Nu har bolaget även beviljats ett patent i Kina för sin innovativa produkt/teknologi. – Det här är ett viktigt steg i vår globala expansionsstrategi, säger projektledare Jean Lycke.

Jean Lycke

Projektledare Mucocort AB.

Thomas Hedner

Professor.

MedTech-bolaget Mucocort AB utvecklar ett mucoadhesivt (slemhinnefästande) ”plåster” för munsår (aftös stomatit), en av de vanligaste orala slemhinnesjukdomarna. Det kinesiska patentet säkrar Mucocorts teknologi på en av världens största och mest dynamiska marknader.

– Vårt mål är att vara ett internationellt ledande forsknings- och utvecklingsbolag. Detta skydd är en viktig del av Mucocorts immateriella rättighetsportfölj och visar på vår ambitiösa IPR- och marknadsstrategi, säger Jean Lycke.

För att ytterligare stärka det globala skyddet av produkten jobbar Mucocort, som utgår från Umeå Biotech Incubator, nu aktivt för att utöka patentskyddet till fler länder.

Professor Thomas Hedner, styrelseledamot i Mucocort, kommenterar det positiva patentbeskedet från Kina:

– Vi är stolta över att ha fått detta patent godkänt i Kina, ett land som är framstående både inom teknologisk innovation och global tillväxt. Kina är en strategiskt viktig marknad för oss, och med detta patent kan vi effektivt skydda vår teknologi mot intrång och förbättra våra möjligheter att bilda partnerskap och allianser inom regionen.

Om Mucocort AB

Mucocort är en aktör inom MedTech-sektorn och fokuserar på att utveckla innovativa medicinska lösningar för att förbättra behandling och livskvalitet för patienter världen över. Genom samarbeten med partners som delar deras vision strävar Mucocort AB efter att erbjuda effektivare behandlingar och lösningar för olika medicinska behov inom ramen för behandling av slemhinnor, i första hand.

Källa: Mucocort AB.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas


Annonser