den 23 oktober 2017

Är du sockerberoende och olycklig?


Den amerikanske professorn och barnläkaren Robert Lustig, som arbetar mycket med barnfetma samt skrivit ett flertal böcker om socker, höll vid ett besök i Oslo, ett föredrag om att ”Bekämpa sockret”. Efter föredraget höll han även en dramatisk genomgång av sin kommande bok som kommer ut lagom till julhandeln i USA. Den handlar om receptorerna för pleasure (njutning och lust) och happiness (lycka och glädje).

Receptorn för pleasure (dopamin) nedregleras vid stimulering och be­höver mer och mer stimulus exempelvis mer alkohol, mera knark, mer sex, mera socker för att man skall bli tillfreds, medan receptorn för happiness (serotonin) inte nedregleras av kraftig stimulering.
Jag var mycket imponerad av hans genomgång och kände att här kommer han med visdomsord i den högre skolan. Jag har gjort ett klipp på fyra minuter av den genomgången – som jag vill presentera för er, se min blogg http://karlarfors.se/droger-njutning-lycka/

Överdoserad njutning
Han berättade vidare att livsmedels­industrin blandar in mer och mer socker och modifierad stärkelse i vår mat, som då alltså triggar mer och mer dopamin tills den knappt svarar – man blir helt enkelt unhappy, olycklig.
Du kan inte överdosera happiness (lycka) med alltför mycket lycka och glädje men du kan överdosera pleasure (njutning) med alltför mycket njutning och lust, till exempel socker.
Detta är viktiga råd som du måste förstå och som han vill att du ska fundera vidare på, vad det kan betyda för dig och din familj.

Läs hela artikeln här >


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas

Senaste numret


Annonser


International news

 Le Bonheur Heart Institute one of eight to earn top STS quality rating
MEMPHIS, Tenn., 5 hours ago 38 minutes ago
World Ultrasound Systems (Traditional, Portable, Handheld, Therapeutic) Market Report 2015-2020 - Research and Markets
DUBLIN, 1 hours ago 28 minutes ago
Asia Pacific Healthcare IT Integration Market 2015-2022 - Research and Markets
DUBLIN, 1 hours ago 28 minutes ago
Global PCR Product Market Worth $9.8 Billion by 2021 - Segmentation By Application & Technology - Research and Markets
DUBLIN, 1 hours ago 28 minutes ago
Global Over-the-Counter Drug Market 2016-2020 - Switching of Medications from Prescription to OTC / Counterfeit Drugs / Accelerated Use of Online Resources - Research and Markets
DUBLIN, 2 hours ago 21 minutes ago
United States In-Vitro Diagnostic Tests Market 2016-2020 - Research and Markets
DUBLIN, 2 hours ago 28 minutes ago