den 15 februari 2024

Corinne Pedroletti ny chef för Tema Kvinnohälsa och Hälsoprofessioner vid Karolinska Universitetssjukhuset

Corinne Pedroletti, specialist i gynekologi och obstetrik och i dag verksamhetschef för Kvinnosjukvård vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, tillträder sin tjänst den 15 maj.

Corinne Pedroletti

Specialist i gynekologi och obstetrik. Foto: Marie Ullnert.

Jag ser med stor förväntan och ödmjukhet fram emot att få leda Tema Kvinnohälsa och Hälsoprofessioner. Jag har under hela mitt yrkesliv varit verksam i kvinnosjukvården och känner den väl. Det är med extra nyfikenhet som jag nu också ska få lära känna de viktiga yrkesgrupper som ingår i hälsoprofessionerna, säger Corinne Pedroletti.

På Karolinska kommer hon att ingå i sjukhusets ledningsråd och rapportera till sjukhusdirektören.

– Karolinska rankas som ett av världens främsta sjukhus. Jag ser mycket fram emot att få bidra med min kompetens för att tillsammans med medarbetarna fortsätta utveckla sjukhuset, säger Corinne Pedroletti.

Sjukhusdirektör Björn Zoëga betonar Corinne Pedrolettis starka förankring i vården kombinerat med en tydlig ledarfilosofi.

– Karolinskas strategiska inriktning mot decentraliserade beslut, förenklade processer, minskad administration och fokus på patienterna är framgångsrik. Strategin kräver trygga ledare med kraften att leda i förändring. Corinne har dessa egenskaper, säger Björn Zoëga.

Corinne Pedroletti har tidigare varit verksamhetschef på Södersjukhuset. Hon har också representerat region Väst i nationellt programområde, NPO, Kvinnosjukdomar och förlossning. NPO är en del av organisationen för kunskapsstyrning i Sverige.

Källa: Karolinska Universitetssjukhuset.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas


Annonser