den 5 november 2018

Refermin ny produkt som lindrar IBS och ulcerös kolit

Refermin ska användas enligt råd från läkare eller dietist, ej avsedd som enda näringskälla.

Nordic Rebalance lanserar sin produkt Refermin den 5 november. Refermin är en fermenterad havredryck som innehåller specialfermenterad havre och 250 miljarder metaboliskt aktiva mjölksyrabakterier. Drycken har visat kliniska resultat och lindrar symptom vid sjukdomarna IBS och ulcerös kolit.

Refermin baseras på resultat från omfattande forskning och utveckling av Hans Israelsen, grundare av företaget Nordic Rebalance AB. Produkten är en kliniskt dokumenterad kostbehandlingsdryck för irritable bowel syndrome, IBS, och ulcerös kolit, sjukdomar som är svåra att behandla. Resultat från studier finns redovisade i två publicerade artiklar.

– Hans Israelsen fokuserar i sin forskning på att tillföra fermenteringskomponenter utöver probiotika, bra bakterier, för att återställa en rubbad balans i bakteriefloran i mage och tarm. Fermenteringskomponenterna påverkar miljön i tarmen och bidrar till att återställa balansen vid IBS och ulcerös kolit. Sådana ämnen finns i Refermin, som består av vår specialfermenterade havrelösning, säger Henrik Billing, vd för Nordic Rebalance.

Behandlingen kommer att klassas som ”Food for Special Medical Purposes”, FSMP, i Sverige kallat ”livsmedel för speciella medicinska ändamål”. Det är livsmedel för personer med olika sjukdomar eller åkommor som kräver speciell kost.

Nordic Rebalance har även utvecklat en app, MyRefermin som kunderna kan använda för att logga sitt mående varje dag, och se hur måendet ändras över tiden i lättöverskådliga grafer.

Profermin, varje förpackning innehåller:

  • 250 miljarder mjölksyrabakterier 
  • kortkedjade fettsyror, som ger energi till tarmcellerna
  • kostfibrer, bland annat betaglukaner
  • lecitin, som kan hjälpa till att skydda barriärfunktionen i tarmen och därmed minska tarmslemhinnans genomsläpplighet. En ökad genomsläpplighet i tarmen kan leda till att farliga ämnen tar sig vidare ut i kroppen.

Refermin ska användas enligt råd från läkare eller dietist, ej avsedd som enda näringskälla.

Källa: Smileincubator.life 

Läs mer här: https://referm.se/ 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas


Annonser