den 22 maj 2024

Nu lanseras BB Hemma – ny vårdform på Danderyds sjukhus

Foto: Carin Wesström Danderyds sjukhus AB.

Nu kan nyblivna föräldrar ta del av BB Hemma – en ny vårdform vid Danderyds sjukhus förlossning. BB Hemma erbjuder videomöten och hembesök av barnmorska för att skapa ytterligare trygghet för den nyblivna familjen.

Jenny Westholm

Vårdenhetschef. Foto: Carin Wesström.

Den nya vårdformen BB Hemma på Danderyds sjukhus ger familjer möjlighet till vård i hemmet.

– BB Hemma är ett unikt koncept som ger möjlighet att kunna vila ut och knyta an till barnet hemma – med barnmorskan endast ett knapptryck bort. Danderyds sjukhus är ett av de första sjukhusen i Region Stockholm som erbjuder den här typen av digitala besök och hembesök, säger Jenny Westholm vårdenhetschef på BB-mottagningen, Danderyds sjukhus.

Danderyds sjukhus har en av Sveriges största förlossningsavdelningar och erbjuder personcentrerad förlossningsvård med tillgång till högspecialiserad vård om behov skulle finnas. Nu kompletteras erbjudandet med en vårdform som individualiserar eftervården ännu mer.

Trygghet för nyförlösta
Alla nyblivna mammor erbjuds ett videosamtal dagen efter hemgång. Under detta videosamtal träffar mamman en barnmorska som stämmer av hur både mamman och barnet mår.

– Vi kommer överens om vilket ytterligare stöd som familjen behöver de närmaste dagarna vilket kan inkludera hembesök, fysiska besök på BB-mottagningen, videobesök eller telefonuppföljning. Målet är att föräldrarna ska känna sig trygga med att ha barnmorskan lättillgänglig även när de åkt hem från BB, säger Jenny Westholm.

Hembesök eller digitalt möte
Vid hembesök kommer en barnmorska hem till familjen och ser över mamman och barnets allmänna välmående och kontrollerar barnets vikt och gulsot, ger amningsstöd med mera.

BB Hemma online, som finns i appen Alltid öppet, erbjuder digitala möten för de som fött på Danderyds sjukhus. Under barnets första vecka finns möjlighet att boka flera videobesök och chatta med en barnmorska. Tanken är att det ska vara lika lätt att komma i kontakt med en barnmorska online, som om man hade varit kvar på BB.

BB-Hemma erbjuder (under de första sju dagarna):

  • Videosamtal
  • Hembesök (Om du bor max 30 min från Danderyds sjukhus.)
  • Telefonuppföljning
  • Rådgivning via Alltid öppet-appen

Källa: Danderyds sjukhus AB.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas


Annonser