den 2 maj 2023

Anders Wallensten aktuell med bok om lycka och välbefinnande


Efter succén med boken Hälsogåtan är nu läkaren och epidemiologen Anders Wallensten aktuell med sin andra bok Livsgåtan - öka din lycka och nöjdhet med modern forskning och gammal visdom. Anders går på djupet med frågeställningar om hur man skapar lycka och välbefinnande i livet baserat på forskning, livsråd från äldre och visdom från pelarna i stoicism och buddhism.

I min förra bok Hälsogåtan skrev jag om hur man får ett så långt och bra liv som möjligt genom goda hälsovanor. Men är ett hälsosamt liv verkligen hela sanningen och grunden till hur nöjda och glada vi blir? Svaret är givetvis nej och därför vill jag i min nya bok ge fler perspektiv. Med bättre kunskap om vad som påverkar lycka och nöjdhet i livet kan vi göra bättre val. Även en liten insats som ger dig mer välbefinnande kan göra skillnad i din vardag, säger Anders Wallensten.

 – Jag har länge själv funderat över vad som är värt att sträva efter för att leva ett liv jag blir riktigt nöjd med, och det var anledningen till att jag från början ville skriva boken, säger Anders Wallensten.

Bokens kapitel avslutas med sammanfattande råd och innehåller flera handfasta tekniker. Till exempel för hur man kan komma ur ett dåligt humör, hur man skapar minnesvärda stunder och hur man stärker sina  relationer.

Som läkare specialiserad inom allmänmedicin och folkhälsa har Anders Wallensten så gott som dagligen under ett par decennier ägnat sig åt att söka viktig information från forskningsrapporter. Hans ambition är att kommunicera fynden på ett lättbegripligt sätt med målet att öka människors möjlighet att leva ett liv med god hälsa. Det är den yrkeserfarenheten han nu tillämpar som författare när han ger sig på frågor om vad som ger lycka och mening i livet.

Livsgåtan - öka din lycka och nöjdhet med modern forskning och gammal visdom utkommer 18 juli.  

Förlag: Bonnier Fakta

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas


Annonser