den 1 juni 2017

Medelålders kvinnor får lida i onödan


Kvinnor bör inte vara rädda för östrogen. För många kvinnor kan östrogen ha stora positiva effekter, för såväl livskvalitet som livslängd, utan att risken för bröstcancer ökar.

Någon gång i mitten av livet står vi kvinnor plötsligt där, utan våra hormoner som håller oss friska, glada och fulla av livslust. Idag får många kvinnor rådet av sina läkare att inte använda hormoner vid klimakterie- och övergångsbesvär, eftersom det ökar risken för bröstcancer.
Lämnade utan råd och stöd lider många kvinnor i tysthet av nedbrytande symptom, såsom sömnlöshet, humör­svängningar, trötthet, minnesförlust och minskad sexlust. Ofta erbjuds kvinnor antidepressiva medel och p-piller, istället för det som egentligen saknas.

Hormoner minskar kardiovaskulär sjuk­dom
Ny forskning visar att vissa typer och kombinationer av hormoner kraftigt minskar förekomsten av kardiovaskulär sjuk­dom, utan att för den skull öka risken för bröstcancer. Forskningen visar också att ett tillskott av det som kallas för bioidentiska hormoner, hormoner med samma molekylära struktur som de hormoner våra äggstockar producerar före menopaus, kan hjälpa oss att återfå den balans vi hade innan hormonnivåerna började sjunka.

Läs hela artikeln här >


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas


Annonser