den 1 juni 2017

Fastan som får kroppen börja reparera sig själv


Nya fastedieten5:2 har fullkomligt slukat lilla Sverige och orsakat debattsvall i ankdammen. Boken säljer som smör – men är den ytterligare en dietfluga eller en hälsosam livsstil som är här för att stanna och ge oss friskare och längre liv?

Dieten är en periodisk fasta och går ut på att följarna halvfastar två dagar i veckan och äter som vanligt övriga fem dagar.
Många tilltalas av att kunna äta som vanligt de flesta dagarna och endast begränsa kaloriintaget två dagar i veckan, som inte ska följa på varandra. Under en fastedag får kvinnor äta 500 kalorier och män 600 kalorier samt fördela dem över dygnet som de vill.

Lättare fasta med tiden
Medicinsk access träffade den engelske läkaren och medicinjournalisten, Michael Mosley, som skrivit boken ”5:2 dieten – friskare, smalare och längre liv med halvfasta”, som toppat bestsellerlistan i Storbritannien sedan januari och snabbt intagit samma plats i Sverige.
Många tycker att 5:2 låter som ett enkelt koncept.
– Jag skulle inte beskriva det som enkelt, men det blir lättare med tiden. Vissa fastedagar känner jag mig inte ens hungrig och generellt sett så har jag blivit otroligt mycket piggare och gladare. Och muskelförlusten var 18-19 procent i stället för cirka 5O procent vid många andra dieter, säger Michael Mosley.

Läs hela artikeln här >


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas


Annonser