Pages Navigation Menu

Vetenskaplig oberoende medicinsk tidskrift

Bokklubben

Välkommen till Medicinsk access bokklubb!

Längst ner på sidan finns beställningsformuläret, klicka i de titlar du vill beställa och fyll i dina kontaktuppgifter.

avgransare

allt-om-omega-3

Allt om Omega-3 – SLUTSÅLD

Tom Saldeen Tom Saldeen har under decennier studerat effekterna av Omega-3 på människan. I denna bok delar han med sig av sin långa erfarenhet och ger kost- och livsstilsråd.

30:-

ord.pris: 200:-

avgransare

candida6cm

Candida och andra svampar i våra kroppar

Björn Petrini Om candida och andra svampar i våra kroppar. I industri­länderna är svamp­vaginit en vanlig åkomma, där värdinnans egen candida får över­taget över vaginans bakteriella normal­flora.

50:-

ord. pris 280:-

avgransare

dibabetesbok-liten

Diabetes hos barn och unga

Gisela Dahlquist Diabetes ökar snabbt bland barn i Sverige. Sjukdomen innebär ett dolt handikapp men man kan leva bra med diabetes som barn och ung. Författaren har summerat det som idag tycks gälla, och avslutningsvis samman­fattat var den framtida forskningen inom ämnesområdet går mot.

50:-

ord. pris 290:-

avgransare

Ann-Marie_Lidmark_bok

Frisk utan mediciner

Ann-Marie Lidmark Boken är en vägledning och introduktion för att guida personer, anhöriga, vårdpersonal m. fl. för att ge en bättre hälsa och ge information om vilka terapier som fungerar.

140:-

ord. pris 198:-

avgransare

rössner

Friterad orm i Guangzhou

Stephan Rössner Unika rese­berättelser från jordens alla hörn. Skriven med magnifik humor.

50:-

ord. pris 240:-

avgransare

for-vara-barns-basta

För våra barns bästa

Flera författare I denna antologi presenteras erfarenheter och vetenskapliga resultat som kan vara till hjälp när viktiga beslut angående barnomsorg skall tas.

150:-

ord. pris 225:-

avgransare

Kallet-döden-kärleken

Kallet döden kärleken

Pelle Olsson Boken är en livs­berättelse om Karin Borgström född 1912 i Bom­hus utanför Gävle som trots mot­stånd driver igenom sin högsta önskan – att komma in på Röda korset i Stockholm och bli sjuk­sköterska.

100:-

ord. pris 150:-

avgransare

KOL-vågaskaffaettbättre

KOL – Våga skaffa ett bättre liv

Kjell Larsson Det borde vara lätt att bestämma sig för att sluta röka när man känner till att det är skadligt. KOL är en sjukdom som främst drabbar rökare. Innehåll bl.a. Vad är KOL? Symtom vid KOL, Riskfaktorer vid KOL, Forskning om KOL m.m.

170:-

ord. pris 220:-

avgransare

kul-med-cancer

Kul med cancer

Monika Titor Boken skrevs i kåseriform då Monika Titor själv kämpade med sjukdomen. Några kåserier skrevs också efteråt, som frisk. Med denna bok vill hon ge glädje och hopp i något som till en början känns helt övermäktigt, men som går att ta sig igenom, skrattandes åt allt konstigt som händer på vägen.

75:-

ord. pris 150:-

avgransare

tom-saldeens-bok-008

Kärlek, Lycka, Glädje

Tom Saldeen Författaren visar hur kärlek, lycka och glädje kan påverka livet och förmedlar detta på ett sätt som gör att läsaren själv känner sig glad och lycklig. Boken innehåller ett stort mått av livsvisdom på olika områden.

150:-

ord. pris 249:-

avgransare

magens-språk-omslag

Magens språk

Lars Fändriks Krånglande magar inkluderar allt från livshotande cancer och svåra inflammatoriska tillstånd till läkemedels­biverkningar och ’magont’ utan påvisbara orsaker.

50:-

ord. pris 290:-

avgransare

bakterier-Petrini-6cm-bred

Om bakterier och bakterie­sjukdomar

Björn Petrini En bok om bakterier och bakteriesjukdomar. Bakterierna orsakar inte alltid sjukdom, utan ingår i kroppens normalflora. Det finns ändå tusentals bakteriearter som orsakar allehanda infektionssjukdomar, från banala som finnar i huden till dödliga infektioner som pest eller gasbrand.

50:-

ord. pris 280:-

avgransare

olles-bok

Omega-3-revolutionen

Olle Haglund Ny aktuell bok om fettsyrornas stora betydelse vid hälsa och sjukdom. Den allra senaste forskningen, om förekomst, orsaker, och behandling.

180:-

ord. pris 220:-

avgransare

Outsidern

Outsidern: min fars kamp med galen­skapen

Nathaniel Lachenmeyer En välskriven och modig berättelse som får oss att se ansiktena bakom de hemlösas masker.

40:-

ord. pris 149:-

avgransare

pottholzt-första

Pottholzt funderingar

Tomas Weitoft Ett gott skratt förlänger livet. Sjukvården är en tummelplats för många olika sorters människor och personligheter. Här sker dråpliga möten mellan personal och patienter. Kvicka kommentarer fälls och de mest be­fängda situationer kan uppstå.

50:-

ord. pris 125:-

avgransare

Pottholzt

Pottholzt andra funderingar

Tomas Weitoft Det här är den andra utgivna samlingen av teckningar med sjuka skämt, som utspelas i en värld som befolkas av galna läkare och hopplösa sjuksköterskor. Hit kommer det olyckliga patienter, som mer eller mindre frivilligt sökt sig till detta kaos av skalpeller, piller och överbeläggningar.

75:-

ord. pris 125:-

avgransare

Pottholt-nya-funderingar

Pottholzt nya funderingar…

Tomas Weitoft Detta är den tredje utgivna samlingen av skämtteckningar med inspiration från denna säregna miljö, som vi alla förr eller senare tvingas besöka. Här framträder ett unikt persongalleri av galna doktorer, förvirrade sjuksköterskor, pinade patienter, besvärliga byråkrater och andra märkliga människor.

115:-

ord. pris 145:-

avgransare

magnus-halsomodell-omslag2

Riktigt närings­intag & god mun­hygien…

Magnus Nylander Riktigt närings­intag en grund­förutsättning för bästa hälsa, ämnes­om­sätt­ningen, hur äter vi, hur bör vi äta, närings­brist med mer…

100:-

ord. pris 195:-

avgransare

sjal-och-kropp

Själ och kropp

Jill Taube Boken ”Själ och kropp- rörelse för psykiskt väl­befinnande” lyfter fram hur kroppen kan bidra till att själen mår bättre! Veten­skapliga rön som slår fast att motion kan vara behandling vid exempelvis depression blandas med berättelser om patienter som Jill Taube, psykiatriker mött i sitt arbete.

150:-

avgransare

sömnes-betydelse-6cm

Sömnens betydelse för hälsa och arbete

Torbjörn Åkerstedt De flesta av oss råkar då och då ut för dålig eller otillräcklig sömn. Den här boken handlar om vad sömnstörningar beror på och hur man undviker dem.

75:-

ord. pris 220:-

avgransare

tbc-6cm

TBC – Dödsängelns budbärare

Björn Petrini En bok om tuberkelbacillen och andra mykobakterier. Om en enskild mikroorganism skulle utnämnas till bakteriernas konung skulle TBC vara värdig titeln. 3 miljoner människor dör per år och 10 miljoner insjuknar i tbc, samtidigt som 2 miljarder bär på symtomlös infektion.

50:-

ord. pris 280:-

avgransare

vill-ha-barn6cm

Vill ha barn

Ingela Johansson-Rosander och Kerstin Fredholm Att få barn är självklart för de allra flesta men inte för alla. I Sverige finns upp­skattningsvis 500 000 personer i fertil ålder som är ofrivilligt barnlösa. I boken Vill ha barn får experter och ofrivilligt barnlösa komma till tals.

50:-

ord. pris 220:-

avgransare

välfärdens-ohälsa

Välfärdens ohälsa

Lars Wilsson För första gången presenteras det evolutions­medicinska syn­sättet för en bred publik. Författaren visar med exempel från modern och äldre forskning hur den moderna livsstilen…

40:-

ord. pris 240:-

avgransare

Beställningsformulär

Namn*

Institution/Företag

Adress*

Postadress*

E-post*

Telefon*

Meddelande

Anti-spam
13+6= 

* = Obligatoriska uppgifter

  Leverans­villkor: Böckerna lever­eras mot faktura och skickas van­ligen inom två arbets­dagar från det beställningen mot­tagits, har vi inte böckerna i lager tar det normalt en vecka innan böckerna kan skickas. Priserna inkluderar 6% moms. Fraktkostnad tillkommer. Vi reserverar oss för felskrivningar, pris­ändringar och slutförsäljning. Ord. pris är för­­lagens rekom­menderade cirka­priser. Kreditupplysning kan göras. Självklart går det bra att skicka in en kopierad talong om du inte vill klippa sönder tidningen. Det går även bra att faxa 0652-151 90 eller ringa 0652-151 10 och beställa. Besök vår hemsida för mer infor­mation om bokklubben.